Vision
I Børnehaven Blegkilde vil vi igennem et sundt og nærende måltid skabe en tryg ramme, hvor fællesskabet og barnets deltagelsesmuligheder bliver en del af barnets trivsel, læring, udvikling og dannelse.
Mad mod
Vi arbejder med mad mod hos børnene. Børnene har mulighed for at være med i køkkenet for at tilberede maden. Vi følger retningslinjerne fra fødevarestyrelsen og bestræber os på at maden er økologisk og at vi spiser efter årstiderne. Vi har minimeret kødet, og erstattet det med, flere grønsagsretter, fiks og bønner.
Mål for vores køkken:
- Vi skal turde at udfordre børnenes smagsløg - også de kræsne
- Vi skal have lyst til at lege med maden og måden, den serveres på
- Vi laver mad delvis fra bunden
- Vi skal skabe et køkken hvor der er plads til børn og fejl
- Vi skal undgå sukker i hverdagen og huske at bruge rigeligt når der er fest
- Vi skal primært bruge årstidens råvarer
- Vi skal arbejde kreativt og hjælpe producenter og leverandører med at reducere madspild
- Vi skal lave mad til alle - uanset allergier, sygdomme eller religion.